lördag 15 januari 2011

Fredag - One night in passion

Ok, där överdrev jag nog en smula, one night in a cold car and at some partys kanske är mer sanningsenligt. Ni minns säkert att jag för nått inlägg skrev att jag var sugen på festligheter och utgång, och att jag skulle kontakta den gode Rick, vilket jag gjorde.

Minsann, han skulle ha en liten förfest innan en större fest som i sin tur skulle utmynna i utgång.

Men vi börjar från början. När jag kom hem från jobbet i fredags så hade Bettina maten klar, sånt gillar jag! Baconlindad kycklingfilé med ädelostsås och potatisklyftor. Efter att vi vräkt i oss det blev det simhallen och sedan Let's dance hos Effe och Mia. 21:15 började Bettinas jobbarhelg och jag tog mig hem till Rick.

Där fanns Rick och Emma..
.. samt mannen som går under namnet Jobb-Danne.
Det dracks öl och sågs på musikvideor med en ung Axl Rose, samt med en gammal dito. Guns 'n Roses har aldrig varit ett favoritband, fattar inte alls storheten, men alla andra verkar tydligen göra det. Lyckades dock smyga in lite Dropkick Murphys och Shane Mcgowan. Vips så var klockan halv elva och det var dags att dra vidare.

Vi färdades tvärs genom staden och hamnade på fest hemma hos någon Magnus/Mattias nånting öst på stan. En hel drös människor som jag känner till men inte känner, brukar inte bli så roligt på sådana fester men det lossnade efter ett tag. Jag och Magnus/Mattias hade rätt så identiska dvdsamlingar samt exakt samma kylskåpsmagneter, bara en sån sak. Det tragiska med festen var den ohyggligt dåliga musiken. Vad är det för sorts människor som lyssnar på Van Halen och Aerosmith? Jag bara frågar. Fick höra en halv System of a Down samt nästan en hel Manowar på två timmar. Jösses! Men man fick röka inne, det är ju alltid kul, speciellt när det var -25 ute. Tog inga bilder på festen då det känns lite fräckt att fota hemma hos folk man inte känner och sen slänga upp på internet. Men lägenheten såg ut som lägenheter mest ser ut, och människorna där var långhåriga och skäggiga.

Vid tolvsnåret var det då tillslut dags för utgång och vi tog sikte på O'Learys. Som alltid när man ska dit uppstår nostalgiska samtal om Havanna, Umeås bästa och billigaste uteställe någonsin? O'Learys känns bara plastigt och ovälkomnnande, fick visa leg i entrén! Jag fyller 31 om en vecka och jag ser tametusan inte ut som 20, bara dumheter från vakterna. Så var det minsann inte på Havannas tid, där var det en nick och ett välkommen in. OK, jag ska inte klaga på vakterna, dom har ett tufft jobb.
På O'Learys träffade jag Jojje, som dagen till ära hade hatt, vi tog ca 275000 bilder på oss i våra hattar, den här blev bäst. Jojje är faktiskt ett ganska kul fenomen, jag tror att jag skulle kunna gå in på vilken krog som helst i norra Europa och träffa honom. Jojje är även en av de tusen musiker jag är bekant med, han spelar bland annat i Auberon. (damn så blek jag ser ut!)
Träffade även kusin Bunny. Tog inget kort så jag snor hans bild från FB istället.
Hur som helst så var det flera personer och kände och var bekant med på plats, men efter att jag gått runt en sväng var alla som bortblåsta. Gick runt några varv till och konstaterade att alla verkligen var bortblåsta. Klockan började närma sig halv två så jag åkte hem och sov.

Snipp snapp snut så var fredagen slut. Rafflande fortsättning på helgen följer, innehåller höjdpunkter som kyla, kyla och köld.

Just det, hade på mig en rutig skjorta och jeans, precis som 90% av alla jag träffade under kvällen, nästa fredag ska jag ha morgonrock och lederhosen.

fredag 14 januari 2011

Huvudstäder och lite fotboll

Sundsvall vill marknadsföra sig som Norrlands huvudstad, något de kommit fram till genom att fråga ut 2500 Sundsvallsbor. Ja tacka för det, skulle man ha frågan 2500 Blattnickselebor om Blattnicksele skulle marknadsföra sig som norrlands huvudskad skulle nog resultatet blivit det samma. Om det nu finns 2500 Blattnickselebor, tvivlar på det. Men hur som helst, ansågs inte Sundsvall som norrlands huvudstad förut, det var väl inte mer än 10-15 år sedan Umeå började kalla sig för det? Gav Sundsvall bara upp då och tänkte "jahapp, det var det"?

Nu har ju Norrland ingen huvudstad så ingen stad kan faktiskt kalla sig för det, däremot så kan dom marknadsföra sig som det, och inget hindrar väl att två städer gör det?

Om Umeå eller Sundsvall ska anse sig vara huvudstad är svårt att klura ut. Umeå är ju helt klart störst, har ett universitet och ligger mitt i Norrland. Sundsvall däremot är en väldigt vacker stad, mycket handel och är duktiga på hockey. Svårt att avgöra. En sak som är säker är dock att Skellefteå tamefan inte är norrlands huvudstad, ful stad utan nånting roligt alls.

Kanske en klassisk stadskamp skulle avgöra frågan? Det vore ju riktigt roligt! Kändisar tävlade i olika grenar, 10000 personer från varje stad tävlar i skidåkning, vi-i-femman-cage-figher och allt möjligt. Naturligtvis skulle det sändas i TV, Staffan Ling och Kjell Lönnå kunde vara programledare, och om det blev oavgjort skulle det avgöras genom armbrytning mellan Staffan och Kjell, den matchen vinner Staffan lätt. Kom ihåg vart ni läste det först.

---

Ett skadedrabbat Millwall som gått som tåget sista tiden tar emot ett Ipswich som efter sjutton bedrövelser slog Arsenal med 1-0 i cupen i onsdags. Kan bli en riktigt fin match, läs gärna min rapport om saken här.

Blandade sötsaker och ett mirakel.

För att inte vara så grymt förutsägbara så var vi inte på simhallen igår, se där, även vi kan ändra oss. Däremot hälsade vi på Effe och Mia som vanligt, men det var vi tvugna till. Mia hade byggt ut sina tatueringar med en väldigt söt humla vi bara var tvugna att titta på.
Herrugud, humlan har hatt och skor! (den är inplastad)
Well, vi åt blomkål, drack kaffe och såg på tv. Gjorde en jätteblunder på Vem vet mest, stör mig fortfarande. Sen var vi med om något fantastiskt, ja nästan ett mirakel. Vi såg en dokumentär om ett amerikanskt par som fick sexlingar, vi fick följa med från insemineringen till så bebisarna kröp omkring. Ungarna föddes med kejsarsnitt och var så klart för tidigt födda. Jösses vilka små aliens! Men nu till miraklet. Inte en endaste liten ynka plutt gång tackades gud! Vafan, det är en amerikansk dokumentär! Från Arizona! Dom tackar ju för bövelen gud när dom tankar bilen. Antigen var filmen klippt för att passa europeér eller så var det ett väldigt vettigt amerikanskt par. Nu säger jag ju inte att gud inte finns eller så, det är upp till var och en och det finns inga bevis för någonting, men man behöver inte tacka hen för allt som händer.

Nu raskt över till nästa sötsak, ett hem för övergivna sengångare! I Costa Rica finns tydligen ett sådant hem, åh vilka gullungar! Vill också ha en sengångare som hänger i takfläkten och typ gör ingenting. Men jag får nöja mig med mina katter. Dom är fina också.


Klippet är från aftonbladet så det är en hel del reklam och sånt, men ta er tid att vänta, det är värt det. Syns inte klippet? Klicka här.


Pungråttan Heidi får också vara med.


---

Har inte hört något om festligheter ikväll, man kanske skulle ringa den trogne Rick...

---

Ingen sötsak men väl jag i dagens kläder. Har aldrig visat mig offentligt så här.

torsdag 13 januari 2011

Sherlock 2010 - Se eller förgås

Anglofil som jag är så har jag alltid älskar Sherlock Holmes. Speciellt orginalromanerna och novellerna. De flesta försök till filmer och serier har inte fungerat så bra. Därför blev jag positivt överraskad av Guy Ritchies Sherlock Holmes från förra året. En mörk och våldsam Sherlock Holmes. Inte för att originalet inte var det, men oväntat i en film. En uppföljare har spelats in, och deltar där gör min store favorit, giganten, ärkebritten Stephen Fry! Bara en sådan sak.

Men det blir bättre. Strax efter att jag sett ovan nämnda film blev jag upplyst om att det även kommit en ny tv-serie baserad på Sherlock Holmes. Det är en BBC-serie så det vittnar om klass redan där. Det som gjorde denna version speciell är att den utspelar sig i nutid! Holmes och Watson använder iphones, åker bil och käkar pizza. Fungerar det?

Ja för bövelen! De tre 90-minuters avsnitten håller högsta klass rakt igenom. Enormt vackra miljöer, allt är genomarbetat och skådespeleriet på högsta nivå. Det är driv i berättelsen och man känner igen de upphottade berättelserna från orginalet. Avsnitt ett heter A study in pink, första Sherlock Holmes romanen heter som ni alla vet A study in red.
Benedict Cumberbatch och Martin Freeman.
Sherlock Holmes spelas av den rätt så okända Benedict Cumberbatch, men rollporträtteringen är lysande. Holmes är precis så oberäknelig, osocial och briljant som man förväntar sig. John Watson spelas av den dess mer kända Martin Freeman. Vet du inte vem det är? Skäms på dig! Han är känd från den legendariska tv-serien the Office, filmer som Liftarens guide till galaxen och ska spela Bilbo Baggins i Bilbo (när den nu kommer). Freeman är hur som helst en lysande skådespelare och passar utmärkt som John Watson.

Så snälla rara du, har du inte sett Sherlock än, hämta hem den därifrån du hittar dina andra serier. Vet du inte hur man gör, be någon om hjälp. Den här serien är för bra för att missas. Och ja, det kommer mera, i höst kommer det tre nya avsnitt.


---

Det här inlägget är faktiskt lite bluffaktigt, ty jag skrev det redan under mallendagarna. Men jag vill bara understryka att Sherlock är en grymt bra serie! Förutom Inglorious Basterds det bästa jag såg förra året.

---

Tre veckor senare. Ah, ser att serien börjat gå i sverige också. Fina betyg, bra!

That wednesday totaly looks like monday.

Ja, jag tog mig hem från jobbet igår också, även om det var med en hårsmån. En bilolycka inträffade just efter att min buss passerat Kåddis-korsningen och det blev timslånga köer. Well, väl hemma så blandade jag två sallader som vi serverade med falukorv och potatismos - kungamat!
Salladerna. Ser inte alls så gott ut här, såg mycket godare ut i verkligheten. Måste hitta igen en viss sladd så jag kan ta bilder med en riktig kamera.
Nå, efter maten bar det iväg till simhallen, tredje dagen i rad. Jo jag vet att vi är sjuka i huvet, men vi gillar verkligen att bada. Vi simmade några längder, dök efter en livräddningsdocka samt körde ett gäng moves vi lärt oss på vattengympan (förlåt, djupvattensträningen). Jag hoppade även från höga trampolinen, jag kan jag.

När vi var bastade, duschade och påklädda styrde vi bilen med öppen baklucka till Effe och Mia för kaffe och tv. Vi såg det där nya matprogramet Sveriges mästerkock, kan nog bli en succé! Per Morberg är en både trevlig och motbjudande karl på samma gång. Jag har minsann druckit öl med honom på legendariska Mucky Duck för länge länge sedan. Vår favorit blev 18-åriga Jennie Benjaminsson, läs hennes matblogg här.

Tog ett kort på Effe och Mia, men det blev så mörkt/gryningt/dåligt så jag slänger upp en bild från i sommras istället, hårda rackare båda två!

Hur som helst så avslutade vi kvällen med ICA kvantum - världens bästa affär, innan vi återvände hem, matade och klappade katterna samt somnade.

Meeen vänta lite nu. Var det inte exakt samma sak vi gjorde i måndags? Var det måndag igår? Är det tisdag idag? Den enda jag vet är att vi visar upp lätt brist på fantasi.

---

Lyckades fixa bakluckan med lika delar 5-56, en kniv, en skruvmejsel och våldsamt raseri. Känner mig som en riktig mekaniker. Nu ska jag bara fixa allt det andra, får göra det när det blir lite varmare ute.

---

Jösses vilken stressig dag det varit hittils. Har i princip gjort tre saker samtidigt sedan klockan åtta imorse, nu välbehövlig lunchpaus. Men det är 1000 saker kvar på att-göra-listan. Ska inte klaga, vore detta för ett år sedan så skulle jag städa reningsverket om en timme. Whoho, livet leker igen! Men det vore ju jättetrevligt om skrivaren kunde börja fungera och tidsskrifterna slutade bråka så förbaskat.

---

Åh, är lite sugen på fest/utgång! Inte att dricka, men bara att vara på ett festligt ställe ett tag, någon som vet av något kul på fredag?
Typ något sånt här hade jag tänkt mig. Utan SS-soldater dock.

---

Ni kanske funderar på vad jag har på mig idag. Exakt samma som igår, tråkigt men sant. Naturligtvis har jag en annan t-shirt, sockar och underkläder. Plain svart t-shirt, pierre robert-kallingar och fula sockar (jag har snygga sockar, men idag var det så kallt ute att jag tog ett par lite tjockare (men fulare)). Och ja, jag utgår från att ni vill veta vart jag köpt min tröja.

onsdag 12 januari 2011

Tillbaka till vardagen

Ja så då var skolan igång igen. Roligt! Det har varit liiiite tråkigt att sitta här alldeles alena med min att göra-lista. Nu är det full fart igen, både lärare och elever kommer med kluriga frågor och jag får (hmpf) brilljera med mina fantastiska kunskaper.

Min kollega är sjuk så jag fattade själv beslutet att julen var slut och städade bort allt juligt, kalla mig Grinchen. Vidare så hittade jag i gömmorna en inplastad Fight Club, bara att lägga in i systemet, och börja läsa. Eftersom boken alltid är bättre än filmen så måste boken vara helt ohyggligt lysande. Har efter uppdrag plockat ihop femtio klassiker på svenska och ett tjugotal bra böcker på engelska. Väldigt sällan en lärare efterfrågar just bra böcker, brukar mera vara elevers önskemål. Sedan så har jag mailat hit och dit, och fått svar på ett ohyggligt viktigt mail exakt en dag för sent, fördömt!

Fight Club, komplett med ett blodigt bandage, sånt gillas!
Nu ska jag vattna blommor, ställa upp en trave böcker samt ge mig ut på expedition bland hyllorna för att finna Phillip Pullmans Den tatuerade fjärilen, jag ska ha tio exemplar inne, men hittar bara åtta. Omväxlande och roligt jobb är precis vad jag har. Ni kanske vet att jag innan detta jobb slavade som städare i tio år, det var kanske ett omväxlande, men verkligen inte roligt jobb. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag är där jag är.

Har nyss käkat lunch, och ni som följde min förra blogg minns säkert min älskade serie Dagens lunch, idag blev det fiskgratäng med ris och morötter tillagade av kökets mästare Bettina.

Idag kör jag med button-down, tyvärr inte Ben Sherman.
Som ni ser är jag aningen orakad, katastrof. Missade min rak-rutin en dag, sen spårade det ut.

Hey! 49:e största bloggen i Umeå! Jojo där ser man. Dock bör man komma ihåg att flera bloggar som är ofantligt mycket större än min inte är med på listan. Tyvärr.

---

Hittade av en slump en väldigt trevlig blogg som heter Sno stilen, av en händelse så är Woody från This is England med, vill sno!

Är det sött är det värt att visas upp.

Världens bästa ny-ord måste (förutom om-nom-nom) vara naaaaawh. Inget beskriver söthet bättre. Är som jag sa i rubriken är söthet värd att visa upp.

På Parken Zoo har sveriges första Myrsloksunge fötts. Nanting så söt, eller dom vi säger, naaaaawh!


Ja vafan, man kan ju inte bara ha en sötsak åt gången.


Söt-chock över. Nästa inlägg ska handla om Kejsar Wilhelm.

Ursäkta vad är klockan? (eller vad jag har, inte har men vill ha)

Under mina ungdomsår ogillade jag verkligen armbandsur. Tyckte dom satt för hårt åt, var fula, gick sönder och fastnade i tröjor, hundar och träd. När jag fick min första mobil behövdes plötsligt inte armbandsuret längre, tiden hade jag på mobilen!

Åren de gick, ja det gick rent av tretton hela år innan det helt oväntat slog mig att det faktiskt vore attans så snyggt med ett armbandsur. Jag har ju tur som en tok så detta uppvaknande skedde strax innan jul. Snabbt ut på tradera och leta leta leta skriva önskelista. En vecka senare kom tomten med denna utsökta pjäs.En Sinobi i svart metall, hur jäkla snygg som helst. Tackar syster H och styvmamma A!

Sen att den drar sig femton minuter om dagen var kanske inte någon större hit, som tur är har jag alltid min pålitliga mobil.

(På tal om mobilen så kan den utan problem stava ord som satan, helvete och skit, men inte attans, rackarns eller järnspikar. Måste skicka den på uppfostringskurs.)

Men som vanligt vill man ha mer och mer.

Bulova Marine Star Chronograph Black Dial, 3875 sek. Mycket snygg till ett överkomligt pris.

Mont Blanc Profile XL Chronograph Steel Black Dial, 17975 sek. Åh så stilren. Får bli när jag blir lite rikare.
TAG Heuer Link Chronograph Silver Dial, 26475 sek. Stål, silver och safir i elegant blandning. Får bli ännu rikare.
Omega De Ville Hour Vision Black dial, 45275 pix. Kronan på verket, men nu är det nästan så dyrt att det känns dumt. 

 Okej, jag kommer aldrig att ha råd med dylika ur, men man får väl drömma?

När vi redan är inne på saker jag vill ha men inte har men vill ha så ser jag att Rolls-Royce försäljningen ökar. Min högsta dröm (i bil-världen) är att äga en Rolls-Royce Phantom. Okej, jag kan inte mycket om bilar, men en bil med inbyggd paraplyhållare i dörren, hallå? Måste ha! Själv har jag en VW Passat med en baklucka som inte går att stänga och ett trasigt framljus, samt ett bakljus man måste bonka till då och då för att det ska funka. Just det, extraljusen pekar rakt upp i luften också. Damn it!

Rolls Royce Phantom

Paraplyuttaget.


tisdag 11 januari 2011

Vattengympa

Innan vi börjar med vattengympan vill jag bara visa vad som låg på min väl upptrampade och fina gångväg från bussen i eftermiddags:

Snöhög, tre meter, en halv meter lössnö runt om.


Okej, då kör vi. Det var alltså dags för vår premiär av vattengympa idag, eller djupvattensträning som det heter på fackspråk. Tror jag använder fackspråket i fortsättningen. Nå, det hela skulle gå av stapeln klockan 19.00, vi våra puckon var där 18.30. Naturligtvis så uppstod det något form av intermezzo, vi hörde spridda rykten om ambulanser och bastusvimmningar. 19.20 hade ingen djupvattensträning kommit igång. Jag har som ni vet ett tålamod av guld, utom då jag väntar på något, då har jag ett tålamod av damm.

Jag gick upp och ned i vattnet, gick in och ut i omklädningsrummet, tittade demonstrativt där min klocka brukar sitta och suckade djupt.

De andra tanterna verkade dock ta det med ro. Okej, tanter var väl att ta i, kvinnor då. Jag var iaf den enda sonen av Adam så att säga.

Tillslut kom då djupvattensträningen igång. Jobbigt och svettigt men framförallt kul! Det blir stående inslag detta varje tisdag!

---

Jag hör från många håll att det är viktigt med bilder i en blogg. Känns lite ofint att ta med kameran på simhallen så ni får inga bilder därifrån. Däremot kan jag bjuda på en bild föreställande mig själv i en grå tröja. Håll till godo.
Samt en bild på mitt rekordskägg.Nu min själ, är det nog sovdags.

Ljug, och inget annat än ljug.

Jag skrev tidigare att jag skulle ha på mig en t-shirt som jag gjort själv idag. Blev inget av det, alla var i tvätten. Har istället på mig en Dropkick Murphys som jag köpte av en en-bent fransman utanför globen när jag var och såg dom för några år sedan. Otroligt att den hållit så bra med tanke på att den kostade under hundralappen, trycket är snyggt slitet men passformen håller.
Det här är inte min tröja, utan en som är likadan (den är ljusgrön i verkligheten).
Överlag så är bandtröjor grymt fula, men DKM lyckas utmärkt. Bra gjort!


Den här skulle jag vilja ha tack.

---

Har lagt in ett mönster i bakgrunden, vet inte om det blev så snyggt, men det livar väl upp lite.

Glasögonprovning

För två, eller var det tre år sedan tvungen att skaffa glasögon. Jag såg ingenting, vare sig på avstånd eller nära, dessutom såg jag dubbelt. Ett litet trauma som dock fungerade bra, glasögonen blev snart till en del av mig. När jag skulle bestämma bågar valde jag helt enkelt de mest neutrala jag kunde hitta, men följden att jag fick en kristdemokrat/dansbands/sverigedemokrat-look. Tjusigt, men ack så tråkigt, hög tid att prova något mer vågat.
Hägglund, Deutgen, Åkesson
http://www.eyetry.se/ kan man ladda upp en bild på sig själv och prova olika bågar. Tyvärr är det bara svindyra märkesbågar som finns, men man kan få en hint om vilken stil man vill ha. Provade ett gäng, här är resultatet:


Ni är varmt välkomna att rösta.

Packad
En helt vanlig måndag.

Vissa dagar är bara så vanliga att det känns ovanligt. Eller nått, försökte vara lite djup där men tror jag misslyckades. Fördömt. Efter en väldigt vanlig middag var det dags för simhall för oss igen.

(När jag skriver Vi eller Oss menar jag nästan jämt jag och Bettina.)

Eftersom vi flyttade pianon halva gårdagen, och har vattengympa imorgon så plaskade vi bara runt, trampade vatten och tävlingsdök. Ursäkta? Vad jag sa? Vattengympa! Jepp det stämmer, imorgon blir det världspremiär för oss i vattengympningens förlovade värld. Känns väldigt spännande, även om jag bävar inför eventuell drunkning.

Ok, att fara på simhallen kanske inte var så där supervanligt, eller jo det var det. Men det vi gjorde sedan var ehuru väldigt jäkligt vanligt, kan ni gissa vad?

Jepp, helt rätt. Vi hälsade på Mia och Effe. Drack kaffe, åt en apelsin och såg på tv.

Första läckerbiten vi fick av farbror tv var vem vet mest? Jag visste mest. Efter det följde halv åtta hos mig, kanon-tv, även om det är Helge Skoog som gör hela programmet.

Men nu blev det premiär! En helt ni serie i samma andra som Ullared och färjan, nämligen konferensresan. Än en gång briljant tv. Lärde mig tre saker:
1. Tror man att man kan få ut något av en konferensresa tror man fel.
2. Tror man på utomjordingar är man knäpp.
3. Jag vill aldrig någonsin deltaga på en konferens, verkar vara helvetets innersta krets.

Även blondinbella var där, oj så jag inte vill vara med i spotlife, ock oj så aggressiv jag blir mot ungdomar. Nä, ordning nu. Har följt blondinbellas blogg i några veckor nu och förstår inte grejen. Hon fikar, hon fotas, hon powerwalkar. Jaha, tråkigt! Ok, min blogg kanske också är tråkig, men jag har 20 besökare om dagen, hon har 20 besökare i minuten (100% påhittat statistik). Hur kan något så tråkigt vara så intressant? Då är t.ex Fokis blogg hundra gånger bättre.

Men visst, jag är avundsjuk.

Innan hemfärd blev det shopping på både Konsum och Ica, vuxenpoäng.


Bettina hittade köttbullskorv, en vidrig svensk variant på mortadella?


För att få till den sista vanligheten diskade jag och städade köket innan jag drog en lina kokain.

Nej det gjorde jag inte, skulle bara kolla så du var med.

Men diskade och städade köket gjorde jag faktiskt.

Imorgon ska jag ha en tröja jag gjort själv.

Olé!

måndag 10 januari 2011

Kanske inte från topp till tå, men lite i mitten

Idag kör vi med Ben Sherman-jacka

Så snyggt.

Och J.Lindeberg på benen.

Helgen - The end

Så var söndagen kommen och flyttning stod på schemat. Familjen Skryt skulle flytta från fel sida av älven till våra trakter, här ska grillas med släkten! Familjen Skryt är inte alls speciellt skrytsamma, utan en väldigt trevlig och artig familj på fem personer. Anledningen till att dom kallas familjen Skryt är att deras blogg heter så, en blogg jag inte kan länka till ty den är hemlig.

Hur som helst så åkte jag och Bettina dit och mötte upp med Svens pappa R och hans fru Y. Vi bar och vi svor och vi slet.

Svens pappa R har en egen lastbil med sitt namn på. Praktiskt vid flytt.

Obligatoriskt Frassesbesök. Pom, Sara, Jag, Bettina, Y och R.

Ute föll snön blöt och tung.

Klassiskt familjen Skryt lösning. Får inte möblerna plats i trappen sågar de sönder dem.
Tyvärr han vi bara med ett flyttlass då lastbilens lastlucka gick sönder, och det sista vi gjorde var att på fyra man lyfta med ett piano från en meters höjd. Det känns i kroppen idag. Vi kallade det för en dag och lovade att återses på lördag för att slutföra flytten.

Well, hem igen och skotta parkeringen, det är tametusan inte klokt hur mycket det snöat. Föredrar nästan -25 framför -1 och snöstorm. En sväng på affärn för lite handligt sedan en lång och skön tupplur.

Söndagsmiddag, pastrami, vindelnrökt skinka, avokadosallad och baby bel.
Upptäckte att det snöat även på balkongen och skyffeln åkte fram igen.
Snö.

Mer snö.
Mindre snö.

Wilma undrar vad i helvete husse sysslar med.

Pust. Notera gärna min Sunnydale-tröja, buffy ftw!
Blev tillslut klar med skottningen. Om veckan hade varit lysande i vintersportsammanhang så blev helgen usel. Fruktansvärt surt att Johaug och Northug spurtade upp sig och blev tvåor. Vi slog inte Norge, det är en förlust som svider. Då var det väldigt kul att Helena Ekholm slog till och vann, imponerade slutkläm. Tidningarna skriver att det var en spurtseger, men Helena klev bara ut och åkte ifrån, det mina vänner är inte en spurtseger, det är en klar seger!

Millwall åkte på stordäng mot Birmingham, men det kanske jag redan har berättat? Nå, helgen var slut och efter lite om och men lyckades jag somna i någorlunda vettig tid. Ny vecka, nya tag.

---

Gjorde en liten fuling och länkade till vg.no, blir kul att se om jag får några norska besökare. Isåfall, hei hei på er, i langrann-vm slår vi er!