fredag 11 mars 2011

Naket

Som ni vet så vinner jag en hel del grejer, vet inte varför, har bara en jädra tur helt enkelt. I onsdags vann jag en biljett till La Soirée på folkets hus. Jag och Bettina tog på oss våra finaste kläder och åkte dit.

La Soirée är typ som La Clique med ett annat namn, de flesta från den ena är med i den andra och det är en show som.. är riktigt häftig! Det är en blanding av circus, akrobatik, skojjeri, trolleri, cabaret.. och naket.

Visst har man sett akrobater och sånt på tv, men när man sitter fem meter ifrån dem så blir det något helt annat. Helt utan säkertsgrejjer står de på varandras huvuden, åker upp i luften, far runt, åker rullskridskor på en ohyggligt liten yta jättefort osv.

The english gents.
Men det som gjorde mig mest förvånad var trollkonstnären Ursula Martinez. Hon hade en liten näsduk som hon trollade bort, och sedan plockade fram ur kavajen. Sen tog hon av sig kavajen, trollade bort näsduken, plockade fram den ut kjolen och tog sedan av sig kjolen. Detta fortsatte tills hon var helt naken, och trollade fram näsduken ur.. ja.. jo. Min första tanke var är detta lagligt? Men roligt var det.

Ursula Martinez (från internet)

Inför deras show i London.


Vad kommer jag att vinna härnäst? Ingen vet.

torsdag 10 mars 2011

Reklam

Nae men jag jobbar jobbar i ett fruktstånd, men när det börjar kurra i magen tar jag en... snickers? Och jag jobbar som flottare på Östermalm.. Hur fan tänkte dom?

tisdag 8 mars 2011

4 års saknad.

I dagarna är det fyra år sedan våran gode vän André dog, alldeles för tidigt, alldeles för tragiskt. Vi saknar honom varje dag, och jag tänker på honom flera gånger i veckan. Så länge minnena finns kvar försvinner han inte.
En tradition vi hade var att André kom på besök en gång i veckan, ett besök som oftast utspelade sig på balkongen.
Från början var vi ofta seriösa och disskuterade högst intressanta saker.
Sen gick det som det gick.
Här botar vi hicka, tror faktiskt det fungerade.
Saknar dig, vila i frid!

måndag 7 mars 2011

Utvärdering av VM - det sista jag skriver om spektaklet

Ja då var VM i Holmenkollen över, och ingen är gladare än mig över det. Titta bara på tabellen här under:

Sverige klep visserligen två guld, två silver och ett brons. Jätteduktigt av våra svenska idrottsmän/kvinnor. Jag beundrar er och eran insats, mycket bra gjort!

Men titta sedan på Norge. Åtta guld, fyra silver och fyra brons. Total utskåpning, dom är jättebäst, världens i särklass starkaste skidnation. När Björgen och Northug ibland visar sig mänskliga kliver andra fram och dominerar istället. Hundratusentals människor såg vm på plats och det var en fest av gigantiska mått.

Efter OS i Vancouver kunde vi svenskar slå oss på bröstet ordentligt, vi var bäst i världen, i alla fall likvärdiga Norge. Jag fick gå runt och mysa med vetskapen om att Sverige hade världens starkaste herrstafettlag. Men det får jag inte känna längre. Vi är efterblivna, felvallade, fjärdeplacerade oduglingar.

Inför en olympa-skatt, 100 spänn i månaden som går direkt till ungdomsidrotten. Alla utländska spelbolag ska betala lika mycket till idrotten som svenska spel gör. Plocka upp talanger tidigt och ge dem allt tänkbart stöd. Satsa på tränare, och att få behålla våra duktiga tränare och vallare inom landet.

Gör nått!!

Nu inleds skammen tid som kommer att räcka fram till nästa VM.

---

Men nu lägger vi ned detta och fokuserar på något annat.