fredag 20 maj 2011

FML - Jäkla fredag.

Jaaa, idag var det dags för den årliga besiktingen av kärran. Vis av tidigare erfarenheter väntade jag mig det värsta. Och jo, sex tvåor. Styrleder, inre och yttre, spindelled, bromsar bak, repigt glas i framlyset(!) mm. Helvetets skit också. Nå, bara att betala och se glad ut.
Helveteshuset.
Detta skedde alltså tidigt på morgonen och jag gasade ut på E12:an för att ta mig till jobbet. Jag hade inte kommit många kilometrar innan motorn helt plötsligt tappade kraft och servon la av. Vad i helv... Svängde in på en parkeringsficka och stängde av motorn. Försökte sedan starta bilen, men det gick inte alls. Upp med huven för att inspektera. Hm, visst hade jag en massa remmar i motorn förut? Dom var inte där nu.

Hallå?
Blev att ringa styvpappa som fick bogsera mig till närmaste verkstad. Precis vad vi behöver, mer kostnader. Fick skjuts hem där Sonny och Wilma mysde loss och fick mig på bättre humör. 09:25 skulle det gå en buss till jobbet så jag gick ut till vägen och väntade. Och väntade. Och väntade.


Kattmys.

Tittade närmare på tidtabellen och såg att den bussen endast gick på skolornas sommarlov. Helv.. Nästa buss skulle gå om 40 minuter. Kändes drygt att gå hem, vänta i en kvart och gå ut igen så jag försökte lifta medan jag väntade på nästa buss. Meeeen tydligen är alla som kör bil i Umeå sur-jävla-sur gubbhelveten som inte plockar upp prydliga herrar i hatt. Fick vackert vänta på busshelvetet.

Den bussen körde minsann inte direkt till Vännäs, utan körde södra västerbotten runt så resan tog en timme.

Såååå, reparation på reparation, precis vad vår ekonomi behöver just nu. Vi ska ju flytta så vi har några härliga dubbelhyror att se fram emot, dessutom ska vi bekosta en omtapetsering. FML!!!!!!!!!!!!

Meeen. Jag har hälsan och vi alla mår bra. Det räcker att gå in på min, öh, svärkusins pappas blogg där han skriver om sin cancerbehandling för att man ska prisa sin lycka igen. Den mannen går genom en riktigt jobbig behandling, men han håller huvudet högt och har humorn i behåll, en sann inspiriation.

Snart helg. Ska pusta fönster och se på tv.

ps. FML är internetiska för fuck my life.

Mhm..måndag 16 maj 2011

Regn och rusk

Ah, regnet står som spön i backen. Riktigt mysigt att sitta inne på biblioteket med en kopp kaffe idag. Tyvärr måste jag ge mig ut på lunchen och få mina glasögon lagade, en skakel(??) har lossnat så jag ser lite ut som en idiot.

Ännu en helg är över, en helg fylld av roligheter och hemskheter. Det hemska först. ESC, hur i hela friden kunde Saade inte vinna? Inget annat bidrag var ens i närheten av hans, liksom, Italien, HALLÅÅÅ?!?!? Tycker att Sverige ska bojkotta eländet nästa år. För ordningens skull ska jag väl säga att Saades låt inte är bra alls, skulle aldrig få för mig att spela den själv, men det är inte det det handlar om.

Dessutom förlorade vi hockey-vm finalen mot Finland. Det var väl tråkigt? Nå, om det är någon som får vinna istället för Sverige ska det väl vara Finland då. Dessutom är hockey-vm bara fyra i hockeyviktighet (1:a OS, 2:a World Cup, 3:a junior-vm).

Det roliga var att vi haft riktigt trevligt med våra vänner och familj. Bettina fyllde gumma (28) och det var fest i dagarna tre. Fredag/lördag/söndag var vi med EffeomiaoMyofredrik. Dessutom hann vi med en hel del släkt. Weee!

Bettina har även köpt en soffa. En grön soffa. En ill-grön soffa. Det föll på min lott att transportera soffan till en tillfällig förvaringsplats. Frågade min fd hyresvärd om jag fick låna hans släp, jodå det gick bra. Sagt och gjort, men lite backningsassistenter i bilen kopplade vi på släpvagnen och begav oss till soffaddressen. Väl där öppnade vi kapellet och såg att släpet var fullt med skräp. Fel släp.

Nå, det riktiga släpet lokaliserades och soffan transporterades. Slutet gott, allting gott.

En liten trudelutt att lyssna på i regnet, Chopins "Regndropps preludium", Op 28, No 15: