torsdag 17 mars 2011

Men va tusan..

Igår vad det onsdag, en dag som på något sätt alltid känns bra. Tror det beror på att jag i mellanstadiet slutade tidigt på onsdagar, och den glädjen sitter kvar efter.. öh.. 17 år.

Hur som helst var det familjemiddag. Styvpappa J bestämmde mat så det blev pizza från Gula kiosken, gott. Sedan snabbt hem. Bettina färgade håret och jag packade in katterna i bilen och släppte av dom hos pappa ute i Obbola. Det är så tomt och tråkigt hemma nu :(

När jag kom hem så städade vi som besatta. Skurade toan, slängde återvinning, dammsög och svabbade alla golv. Det ska fan vara fint när vi kommer hem från Stockholm.

Stockholm ja. Vi åkter dit idag, om typ sju timmar. Mycket lägligt rasade min mage samman igår kväll. Ska inte ge alltför smaskiga detaljer, men det hela slutade med att jag stod på knä och försökte anropa Ulrik på reningsverket. Sedan svajjade jag i säng klockan 22 och small av direkt. Febriga drömmar och illamående hela natten.

Men idag känns det bättre. Tror jag. Ta i trä. Hepp hepp!

onsdag 16 mars 2011

Humorens?

Det var den röde som först uppmärksammade annonsen här nedan:
En helt vanligt annons för en galen helafton med John Cleese. Låter hur kul som helst och jag skulle gärna vilja se den. Men titta lite närmare på annonensen. Rätt til humorens g-punkt står det längst upp.

Vi börjar med det första, det heter naturligtvis till och inte til. Jag slarvskriver ofta, men jag gör inte annonser som ligger ute på aftonbladet. Dessutom så rättar jag till mina stavfel. Men det har stått til vääääldigt länge nu.

Sen kommer vi till humorens. Humorens? Det både låter och ser fel ut. Såg inte annonsförfattaren det? En enkel sökning på google ger oss denna tabell:
Humorns ska det naturligtvisa. Ser rätt ut och låter rätt.
Jag kollade in recensionerna citaten hämtats från, och där står det klart och tydligt humorns g-punkt. Annonsförfattaren har helt enkelt hittat på ett eget ord. Men varför har ingen sett felen? Varför har det inte rättats till? Hur mycket har man inte betalat för att reklam? Va? Va!?

Men det kaaan ju vara ett lömskt reklamtrick för att lura blåögda bloggare som jag att nämna evenemanget.

Nåväl, John Cleese i toppform:

Rise Agianst - Endgame (Isac läser en recension)

Jag har alltid tyckt att Johan Paulin på Västerbottens kuriren är en kunnig och duktig recensent, och när jag träffat honom på krogen har han varit en rolig prick. Men när jag läste hans recension av Rise Against nya skiva Endgame nyss höll jag på att sätta teét i vrångstrupen.

Han ger visserligen skivan tre av fem poäng, men hör bara på detta: "Efter att ha fått en megahit med den pacifistiska balladen Hero of war är det nu upp till bevis för Rise Against att visa att de inte är en simpel dagslända." Wait, what? Ett band som tidigare släppt fem välsålda skivor och har en stor undergroundpublik och är ett erkänt bra liveband har väl för tusan bövlar inget att bevisa med sin sjätte skiva? Bara för att pöbeln fått upp ögonen för dem (med en låt jag inte tror många förstår) måste de väl inte direkt göra allt för att tillfredsställa dem?

Recensionen fortsätter: ".. istället dukar RA upp tolv låtar av lättsmält punk mixat med radiorock... ... 46 minuter av musik någonstans i skarven mellan Bad Religion och Nickleback." Nickleback? NICKLEBACK? NICKLEBACK?? Vad fariken fick han det ifrån? Lättsmält? Bara för att det inte är Meshuggah eller något annat lokalt trams behöver det väl inte vara lättsmält?

Fyra glada musikanter på rad.
Rise Against gör kanonbra punk med väldigt genomtänkta och bra texter om allt mellan krig, sociala orättvisor och djurrättsaktivism. Band som Rise Against behövs i den här mörka, cyniska och glättiga värld vi lever i.

Han avslutar med "... överraskande trevligt i hörlurarna." Men jösses vilken överraskning att Rise Against är trevliga att lyssna på.

---

Vän av ordning kanske säger varför skiver du inte en egen recension själv då, istället för att gnälla på andra, och visst hade du lovat att inte gnälla så mycket i den här bloggen? Är det inte så att du vill ha beskökare till bloggen genom att skriva om aktuella skivsläpp och hoppas på googlingar, men är för lat för att göra något vettigt själv? 

Jadu vän av ordning, vad ska jag svara på det? Point taken.

---

Dessutom undrar jag varför inte någon av lokaltidningarna recenserat nya Dropkick-skivan.

---

Till på köpet är det bara tre (3) dagar kvar tills jag ser Rise Against live. Whooooooo!

---

För att vara tydlig, det här är inget personangrepp, det är ett recensionsangrepp bevars! Vill ni ha personangrepp får ni läsa de första inläggen på min gamla blogg.

tisdag 15 mars 2011

Fulsnyggt, eller nått.

Rise Against släppte 2007 en serie skor under märket Vans. Skorna är helt vegetariska (oj så konstigt det låter på svenska) och tillverkade under shyssta förhållanden. Kollade in på brados.se om dom hade några inne, det hade dom ej. Däremot hittade jag ett par skor jag kan tänka mig köpa för namnet:

Vans: MacGyver Scatterd Adult från Brandos.se
Oookej.. trodde det skulle se bättre ut. De heter i alla fall Vans: MacGyver scattered adult


Vibram Fivefingers: Bikila Mens från Brandos.se
Dom här fulingarna kostar 1499:-, nån som blir sugen?
Enda bilden jag hittade på Rise Againstskorna.

Tisdag

Ha! Att döpa ett inlägg till naket måste vara det smartaste jag gjort. 26 besökare från google bara igår. Har ni andra bra förslag på inläggsnamn?

Annars är det som vanligt. Lyssnar en hel del på Rise Against inför konserten på lördag. Ska bli hur kul som helst att fara till el Stockholmo, var ett tag sedan nu. Enda inplanerade förutom konserten är besök på supporterbutiken i gamla stan. Vet inte ens om den finns kvar.

Hämtade Effe, Mia och Fredrik på flyget igår, de hade varit och sett Devin Townsend i helgen. De hade minsann sett både Anna Book och ena brodern Rongedal. Jag brukar vara dålig på kändis-spotting, kanske för att jag inte känner igen någon?

När jag inte lyssnar på Rise Against har jag börjat lyssna mycket på NOFX så här på äldre dar. Fat Mike är underbart rolig och de har riktigt bra och genomtänkta texter. Om dom bara slutade vara så drogliberala så skulle dom bli ett nytt favoritband. Jag vill inte att isacs värld ska bli ett forum för mig att slänga ut musik jag gillar till folk som inte gillar samma musik som jag.

Men jag kan inte hålla mig. Klippet här under är från Conan O'Brien och det var första och sista gången han släpper in NOFX och Fat Mike i direktsändning. Som de flesta låtar så finns Franco Un-american i en mer rumsren version och en inte alls så rumsren. NOFX hade högtidligt lovat att köra den rumsrena versionen, men vid ca 02:00 så struntar Fat Mike i det. Han ser så ohyggligt spjuveraktig ut att det är en fröjd att se. Det sägs att anledningen till att han skrattar i slutet är att Conan får ett raseriutbrott utanför bild. Vet inte om det är sant, men det är så det sägs.

NEEEEJ! Man kunde inte bädda in hela videon, men här är ett litet klipp på bara "ful-texten"

måndag 14 mars 2011

Om en funnen filmrulleI trollens tecken

Det blev mycket troll i helgen. Först hittade jag en video med Finntroll som jag inte sett. Fantistisk video från en fantastiskt band som inte gjort speciellt fantastiska videor hittils. Men se och njut:

Får mig att tänka på min egna lilla hemmasnickrade Finntrollvideo, se och njut:Jo jag vet att man inte kan rimma swine med grin, men ett välkänt Umeåband rimmade en gång creator med predator, så jag kallar det konstnärlig frihet.

Världens bästa Effe, Mia och Fredrik fylleköpte en Finntrolltröja åt mig på house of metal, tackarrrr!
Senare på helgen såg vi tillslut Trolljegeren som jag skrivit om tidigare... Här! Mia och Bettina tyckte den var rakt genom urusel, Effe och Fredrik var inte heller imponerade. Jag tyckte den var rätt så kul, och effekterna var snygga. Bra mycket bättre än annan skit som görs. Väldigt många plot-holes tyvärr. Om en person jobbar som trolljägare, varför springer han då runt i skogen och vrålar TROOOOLL när han stöter på ett?

---

På lördagen hälsade vi på hos mamma och styvpappa, fick världens godaste och blodigaste oxfilé, drack gott och såg melodifestivalen. Hyffsat rätt låt vann. På söndagen blev det vattenträning och flygande jakob, mums!