torsdag 10 februari 2011

Nu rullar det!

1.5h väntan är över, bilen rullar och vi har mer än hälften kvar. Medan vi väntade såg vi hipp hipp, tack iphone!!
Bilkö

Vi är nu i Sundsvall, ett helvetiskt väglag råder. Vi har nu stått stilla i 40 minuter, tydligen har en buss kraschat med en långtradare, hoppas ingen blev skadad.

Vi håller humöret uppe med Devin Townsend och kaffe.
Roadtrip playlist.

Så här playlisten ut för första etappen. Jag tror faktiskt att det är så otroligt smidigt att om ni klickar på en låt får ni höra den i spotify. Om inte så är detta länken: Lets go eller Lets go.

Sham 69 – Millwall Boys
Steve Earle – Dixieland
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Satyricon – Vikingland
Rise Against – Historia Calamitatum
Bad Religion – Struck A Nerve
Rise Against – Kotov Syndrome
Rise Against – Torches
Bad Religion – You've Got A Chance
Rise Against – Paper Wings
Lil Wayne – Bring It Back
Eazy-E – Real Muthaphuckkin' G's
Groove Coverage – Moonlight Shadow - Radio Version
Sabaton – Saboteurs
Sabaton – Ghost Division
Sabaton – 40 1
Sabaton – Attero Dominatus
Sabaton – Back In Control
Sabaton – Counterstrike
The Clash – Garageland
The Clash – Rudie Can't Fail
Manowar – Hail And Kill
Amy Macdonald – This Is The Life
Amy Macdonald – Let's Start A Band
Foursome – Caution
Persuader – Fire At Will
Guillotine – Rebellion
Raubtier – Himmelfärdskommando
Raubtier – Dieseldöden
Raubtier – Änglar
The Crüxshadows – The Eighth Square
Black Sabbath – Heaven And Hell
KSMB – Tidens tempo
Dead Kennedys – California Über Alles
System Of A Down – B.Y.O.B. - Explicit Album Version
System Of A Down – Cigaro - Explicit Album Version
Serj Tankian – The Unthinking Majority
Finntroll – Slaget vid Blodsälv
Finntroll – Maktens Spira
The Verve – The Drugs Don't Work
Belle & Sebastian – The Model
The Offspring – The Kids Aren't Alright
Disturbed – Land Of Confusion
Alice Cooper – Feed My Frankenstein
Andrew W.K. – It's Time To Party
Blue Oyster Cult – (Don't Fear) The Reaper
Spin Doctors – Two Princes
Monty Python – Lumberjack Song (Monty Python Sings)
Sweet – Poppa Joe
Twisted Sister – We're Not Gonna Take It
Rainbow – Since You Been Gone
Dropkick Murphys – 10 Years Of Service
Dropkick Murphys – Heroes From Our Past
Dropkick Murphys – Worker's Song
Dropkick Murphys – This Is Your Life
Dropkick Murphys – (F)lannigan's Ball

Allt är planerat, in i minsta detalj.

Nu är packningen klar. Ska bara jobba lite, tanka bilen och sedan hämta upp Effe och sen drar vi! Vi planerar att lämna Umeå vid två, halv tre typ. Igår så packade jag min lilla väska, allt rymdes utan problem.

Pass - Check
Kamera - Check
Batteriladdare till kamera - Check
Telefonladdare - Check
Flyg/matchbiljetter - Check
Hotellvoucher - Chek
Tre par sockar - Check
Tre par kalsonger - Check
Två t-shirts - Check
En skjorta - Check
Hörlurar - Check
En penna - Check
Vidare har i bilens packats: Två snickers, två energidryck, en slatt whiskey och motorvärmarkabel. I fickorna har packats: Telefon och plånbok. På fötterna har de nya skorna placerats.

Bettina som inte ska med, har nästan mer resfeber än mig, och var uppe halva natten :) När jag vaknade hade hon brett mackor och kokat kaffe åt mig. Perfekt morgon!
Så här mycket har jag förändrats på 11 år.
Min mage har världens sämsta tajming. Den har varit i perfekt form sedan mars förra året. Men just idag, samma dag som jag ska köra 60 mil, sova i en låda och sen flyga flygplan i sju timmar till en ny stad så beslutar den sig för att haverera i ett inferno av surhet, orolighet och allmän jävlighet. Bra jobbat magen, du är underbar. Nu ska jag uppsöka herrummet för tredje gången på en timme. So long!

onsdag 9 februari 2011

Umeå är lösningen

Bert "grisen" Karlsson har inte fått säga nått på ett tag nu så han går till attack mot Norrland. Anledningen är att det kom så lite folk till melodifestivalen i Luleå och det är få biljetter sålda till andra chansen i Sundsvall. Ja vaaad kan det bero på? Luleå och Sundsvall är två bortskämda städer med elitserielag, idolturneér, casinon, IKEA, ja allt. Lilla stackars Umeå har fan ingenting. Ge oss en melodifestival så ska ni se satt det blir lapp på luckan.

Umeå - Nobody likes us.

Nu bryr jag mer personligen inte så mycket om sånt där, men det suger att Umeå aldrig får nånting.

Ok då, vi är kulturhuvudstad 2014. Men det är då det.

Nu börjar det dra ihop sig! t-1 dag.

Imorgon bär det av till Italien för mig och Effe, resfebern har infunnit sig. Meeeeen det känns ändå som det är jättelänge kvar, klockan är bara nio..

Jag kommer att hela resan blogga om vad som händer med etiketten Milano2011.

Igår började jag med att förbereda bilen, vi ska ju köra ned till Arlanda imorgon, klockan 15:30 avgår vi. Jag har fyllt på olja, glykol och spolarvätska. Lyckades dränka in hela mig med spolarvätska och jackan luktade gammal hembränt. Som tur var så hade jag tvättid. Däremot så använde jag golvrengöringsmedel när jag tvättade händerna, vilket fick till följd att jag luktade gammal hembränt, desinfektionsmedel samt rosor igår ikväll, hovva!

Dessutom pumpade jag däcken, de hade en riktigt häftig pumpare på ICA kvantum. Man ställde in hur mycket tryck man ville ha, sedan var det bara att sätta dit munstycket, wow! Alla däck hade bra tryck utom höger fram som låg på 0.8, livsfarligt.

Mitt största problem var att jag vara hade ett halvljus. Har haft problem med det länge nu, och som med alla mina andra problem så valde jag att inte bry mig om det. Men om man ska köra 120 mil i mörker så kanske det vore en bra idé att kunna se. Läste manualen, köpte lampa för 100 spänn, fipplade i en minut sen lös det. Yay!

Nu ska man väl se.
Jag köpte även färdkost, två energidrycker samt två snickers, det kan man köra 40 mil på. Sen får Effe ta över.

Ikväll fortsätter jag med packningen, bilder utlovas!

---

Och nej för i helvete Hamrén! Zlatan skall ICKET vilas. Efter helgen kan han ta det lugnt.

måndag 7 februari 2011

Mer då?

Ja vad gjorde jag mer än att se på film och titta ut genom fönstret i helgen då? Tja, i fredags gjorde vi inget speciellt, jag tror vi hälsade på hos Mia och Effe. I lördags gjorde jag café de parissmör och åt tillsammans med kött och potatisgratäng. Mums!

Efter maten bagav vi oss hem till Fredrik. Där hittade vi förutom honom själv och hans katt, Effe och Mia. Det dracks vin, rom och öl och det lyssnades på dödsmetal och gammal go punk. Bettina for till jobbet och Rick anslöt.
Enda bilden jag lyckades ta under hela kvällen, Fredrik maler kaffebönor på ett smula oortodoxt vis.
Vid 23-tiden så packade vi in oss i en taxi och begav oss ned till staden. Tanken var att gå på Metal-on-MetalTC, men vissa omständigheter hänvisade oss till Pipes of Scotland istället. Där träffade jag min gamle vapendragare Kaj och det blev ett hängivet ölande och snackande. Tillslut så hamnade vi på Metal-on-Metal, minns inte så mycket om jag ska vara ärlig.

Promenerade sedan hem, via en efterfest hos Rick och Emma. Väl hemma stekte jag hamburgare och lyssnade på musik. Klockan var nog halv sex när jag tillslut somnade.

Fruktansvärt seg söndag. Promenerade till Effe och Mia och hämtade bilen, sedan simhallen och vattenträning. Riktigt skönt att motionera när man lider lite av gårdagens roligheter. En stor och god calzone och extra ost satt perfekt efter simningen. Efter några tupplurar avslutade jag kvällen med film och reprisen av melodifestivalen.

På tal om melodifestivalen, jädrar så låg kvalité! Uruselt! Lägg ned eländet nu, eller ha bara med 10-12 låtar. Jösses.

---

Ja just det. Millwall mötte Doncaster och vann mål på övertid av Kevin Lisbie. För ovanlighetens skull har jag skrivit både införrapport och matchrapport.

Sammanfattning av filmhelgen

Tro det eller ej, men jag lyckades nästan med mitt filmprojekt! Fyra filmer vart den under helgen, och bara ett snedsteg. Jag gick inte via Elizabeth till Gosford Park, utan såg en helt annan film istället. Men låt oss börja från början.

Stone of destiny
Det här var den första filmen jag såg. En underbart skön matiné, vackra miljöer, spännande story och absolut inget våld. En skön brittisk må-bra film när den är som bäst. Robert Carlyle är mycket bra som nationalistledaren John MacCormick. Är du ute efter en trevlig stund i tv-soffan? Se denna!
Trailer:


Once upon a time in the Midlands
Via Robert Carlyle går vi vidare till Shane Meadows film från 2002. Skön brittisk diskbänksrealism i en rolig men även lite mörk historia. Nörden Dek (Rhys Ifans) friar till sin flickvän Shirley (Shirley Henderson) på tv men får nobben. Shirleys ex och pappan till hennes barn, småtjuven Jimmy (Robert Carlyle) ser händelsen på tv och beslutar sig för att ta tillbaka henne. I hans spår följer hans tre kumpaner som är ute efter honom. Ett härligt persongalleri och en mycket bra berättad historia, Shane Meadows är ett geni.
Trailer:


Elizabeth : The golden age
Via Rhys Ifans hamnar vi denna historielektion. Året är 1558 och den spanska armadan är på väg för att invadera England. Jungfrudrottningen Elizabeth är en enda som står i vägen för det spanska imperiet. Väldigt lite krig, väldigt mycket jungfrulig kärlek. En bra film men den kändes inte riktigt rätt just nu. Och Cate Blanchet har varit snyggare.
Trailer:


Dead man's shoes
Nu var det tänkt att jag skulle se Gosford Park, men det blev den här istället. Shane Meadows igen, han börjar bli min favorit filmmakare nu! En mörk, blodig, hemsk och inte alls rolig film om hämnd. Bröderna Richard (Paddy Considine) och Anthony (Toby Kebell) återvänder till sin hemstad. Antony är utvecklingsstörd, och medan Richard var i armén råkade Anthony ut för något hemskt. Richard ska nu ta hämnd. Det blir en blodig, total hämd. En jätte-jätte-jätte bra film det här också, men inget för den med svaga nerver.
Trailer:


Fyra bra filmer, de får betygen 4, 4, 3 och 4. I sanning en bra helg.