torsdag 15 december 2011

Igår natt.

Hade som vanligt ruskigt svårt för att sova igår, precis som alltid när Bettina är borta. Kvart över tolv släckte jag lampan, kröp ihop och la kudden över huvudet. Och var vaken till halv två.

Fördömt, kunde inte sova. Lika bra att kika på lite Boardwalk empire. Nu när Sons of Anarchy är slut, Walking Dead har uppehåll och inga subs har kommit till This is England 88' känns det bra att ha lite sparat.

Nå, avsnittet var bra (jösses så lik storyn är SoA ibland!) och jag gjorde ett nytt försök att sova. Slumrade nästan till när jag hörde ett rejält fräsande under sängen. Tittade där och där låg Sonny (den stora katten) upp och ned, med enorma ögon stirrandes på en tygråtta. Något måste ha blivit fel eftersom han helt klart var rädd för den. Han fräste och morrade och spände klorna. Jag sa lugnt och stilla till honom att det bara var hans leksak. Då började han dra sig runt med klorna i sängbotten (fortfarande upp och ned) samtidigt som svansen viftade.

Sen fick han ett ryck och satte iväg ned för trappan. Och upp igen. Och ned. De två andra katterna som sov så sött i sängen tyckte det var det roligaste som hänt. Vips hade jag tre katter som dundrade upp och ned. I en kvart.

Sen somnade jag.

Trött idag.

Monstren.

Jag gör som dom!

När jag skriver mina artiklar och matchrapporter åt Millwall på svenska fans så trodde jag mig inte göra som riktigt skribenter. Jag laddar hem pdf:er från lokaltidningarna, skriver ut, översätter, byter plats och slänger in lite personliga tankar. Sedan går jag in på wikipedia (åh wikipedia så jag älskar dig!) och stjäl fakta. Ibland, när jag kommer ihåg det nämner jag källor, eftersom det inte känns riktigt rätt att bara sno så där.

Jag trodde som sagt inte att andra gjorde så. Men läs Kristina Kappelins krönika om Claudio Marchisio, och jämför sedan med wikipediaartikeln om Juventus mittfältaren. Hur mycket som helst är ju hämtat från wikipedia! Att hans familj hade årskort, att han jämförts med Rossi, utlåningen till Empoli som blev så bra, smeknamnet, allt!

Tro inte att jag vill släpa Kappelin i smutsen, hon är en utmärkt krönikör och väldigt kunnig och jag läser henne gärna. Det kan ju faktiskt vara så att det bara är en ren slump. Men det är så mycket som stämmer överens! Jag kan alltså med gott mod fortsätta med min "journalistik". Gött!

Claudio Marchisio


ps. Citatet från Nedved i krönikan kommer från ett youtubeklipp.

onsdag 14 december 2011

Mina åsikter om...

Alexander Gernts avstängning från landslaget.
Om man blivit dömd för hustrumisshandel ska man inte representera Sverige. Dessutom är han inte bra nog, vem är han egentligen?

Olika elpris i olika zoner.
Ser att en massa norrlänningar skriker om att det är rätt eftersom vi får betala mer för varor som fraktas söderifrån. Är det verkligen så? Jag har svårt att tro att typ skogaholmslimpa är dyrare här än i Blekinge. Så länge ingen motbevisar mig så tycker jag att strömmen ska kosta lika mycket överallt.

Vägsalt.
Nej för tusan! Lär er köra bil och sanda mer! Saltet förstör mina skinnskor.

Vargjakt.
Eh, öh. Vet inte..

Homofobi.
Fortfarande bögälskare! Fortfarande skeptiskt till t:et i HBT.

Vilka som vinner Serie A, Premier League, Champions League.
Juventus (eller Milan), Man C, Barcelona