lördag 29 januari 2011

Helgen än så länge

En liten resumé över vad vi pysslat med i helgen.

Igår fredag så var vi (surprise surprise) hos Effe och Mia. Där var även Linda och Billy, deras lilla bäbis Minou samt som vanligt Fredrik. Vi käkade Bettinas viltgratäng och den blev som vanligt mycket uppskattad. Mia bakade en citronpaj till efterrätt som var delikat. Till allt detta dracks det både vitt och rött vin, öl samt oförsvarliga mängder whiskey.

Vi spelade ett spel som hette förfestspelet, väldigt roligt, ett sanning och konsekvens för vuxna ;) Det var inte ett snabbt spel på något sätt, kan vi ha spelat i fyra timmar? Nå, barnfamiljen åkte hem, Fredrik for på firmafest, Mia gick och la sig och vi promenerade hem, vad Effe gjorde förtäljer inte historien,

Glömde tyvärr bort att fråga om det var ok att lägga upp bilder på dem, så ni får inte se några bilder på Linda, Billy och Minou. Det är nog lika bra det, fotade som en kratta igår. Här är det som i alla fall fastnade på bild.
Lyckades inte fota maten, men så här såg det ut efter middagen.

Förfestspelet.

Helt otroligt så var det ingen skidåkning på tv på lördagen, så vi sov länge och väl. Vi klev upp vid tolv och gjorde frukost. Bettina skulle på tjejfest så hon fixade lite käk som hon skulle ha med sig, medan jag läste tidningen och softade.

Eftersom vi gick hem på fredagskvällen så var bilen kvar hos Effe och Mia. Dom kom förbi och skjutsade ned mig till dem, och gav mig presenter! Bara så där, på en lördag. Inte illa!
Tre kronor sängkläder! Och en hjärngympa-grej. Tackar Effe o Mia o Fredrik!
Nu är det kväll och Bettina är på tjejfest. Jag är hemma och har tvättat och sett på tv. Just i detta nu sitter Felix och stönar, stånkar, spinner och strirrar på mig. Bäst att klappa honom lite,
Tur att det var tjejfest hon skulle på, hade inte släppt iväg henne ensam annars :D

TV4 har jäkligt mycket att bevisa.

Som ni vet så gillar jag och Bettina verkligen att se på vintersport. Det har allt! Spänning, dramatik, nationalkänslor och underbara karaktärer. Personligen så tycker jag att vintersport är bra mycket mer spännande än allsvenskan och elitserien, internationell fotboll ligger på samma nivå som vintersport. Typ.

En stor del av mitt intresse kommer från det helt fantastiska programmet vinterstudion. Andre Pops är en fenomenal programledare och alla reportrar, kommentatorer och experter är helt briljanta. Att få se alla sporter i magasinsform på samma kanal utan reklam är guld värt. Men säg den lycka som varar?

TV4, tv-världens svar på Aftonbladet kan inte låta saker vara utan måste ge sig in och förstöra. Vad ska dom in i skidskyttet att göra? Ingen vill ha dom där. Deras främsta personlighet, Patrick Ekwall skrev en krönika för några år sedan om hur meningslöst och löjligt skidskytte var, ska han ge sig ut i spåren nu och försöka hetsa Björndalen till uttalanden som aftonbladet kan trycka upp på löpsedlar sedan? Huvva!

Nå, jag skall ge dom en chans. Det kan faktiskt bli bra och alla förändringar behöver inte av någon naturlag vara till det sämre. Jag kommer hur som helst att sakna Christer och Kalle, vilket radarpar! Har TV4 någon som helst fingertoppskänsla så ska dom öppna plånboken och värva över gubbarna.

Älskade, saknade.

Dess-jävla-utom läser jag att TV4 har snott skid-vm 2013. Vad är ett VM utan Jacob "Bo A Orm" Hård, Blomqvist och Krönikören? Gunde Svan är ju en tv4profil så han lär väl bli nån form av programledare, men sen då? Peter Jidhe som springer runt och ser fånig ut? Jösses.

fredag 28 januari 2011

Inför Millwall - Barnsley

Millwall möter Barnsley på The Den ikväll 20:45, läs den rafflande förhandsrapporten här!

Vill se.

Jag gillar ju krig. Nä det blev fel. Jag är mycket intresserad av historia, i synnerhet stora omvälvningar, dvs revolutioner och krig. Därför tycker jag det är intressant med krig. Såja, det lät bättre.

Jag gillar även tv och film, om något fick för sig något annat pga av Harry Potter inlägget igår så har ni missuppfattat. Så, summan av svartpepparn är att jag borde gilla filmer och tv-serier om krig.

Ja bevars! Det gör jag, även om jag haft lite problem med de senaste jättehypade programmen som Generation Kill, Band of Brothers och Pacific. Problemet är att alla ser ju likadana ut! Vem var nu vem? Drygt. Däremot älskade jag Inglorious Basterds, fantastisk film. Ja vad fan vill du komma till, frågar du dig kanske?

Jag är inte där än. Andra världskriget är mitt "favorit"-krig och jag gillar filmer som utspelar sig under den tiden. Gärna filmer som visar de lite bortglömda delarna av kriget, tillexempel den fantastiska Talvisota som handlar om finska vinterkriget. Det jag saknat är filmer om svenskar som deltog i kriget. Att sådana filmer saknas är inte så konstigt då de flesta svenskar stred för SS.

Meeeen nu kommer jag till saken. Idag har filmen Gränsen premiär. En svensk film som handlar om några beredskapsmän som bevakar gränsen till Norge. Det är en tråkig och kall uppgift, och en dag beger sig två svenskar över gränsen för att "titta på tyskarna". Det vill sig inte bättre än att de blir tillfångatagna av tyskarna och de kvarvarande svenskarna bildar en räddningspatrull. Med i den patrullen finns en finsk vetetan från ovan nämnda vinterkrig. Kan vara hur bra som helst!


Frågan är om man ska lita på DN som gav den en etta eller VF som gav den en fyra? SVD och VK ger en trea. Hoppas pretentiösa DN har fel..

torsdag 27 januari 2011

På kroppen.

Idag är det kallt så jag har en gammal och sliten men ohyggligt bekväm stickad huvtröja från Jack & Jones. Naturligtvis även långkalsonger, men dem syns som tur är inte på bild.
I all sin prakt.

Titta inte, läs!

Inom en snart framtid så har jag och Bettina tänkt se nya Harry Potter filmen Harry Potter och Dödsrelikerna del 1. För att komma ihåg vart i storyn vi var så såg vi igår kväll Harry Potter och halvblodsprinsen och än en gång blev jag besviken. De första Harry Potter-filmerna var mycket bra, men allt eftersom blir dom bara sämre och sämre, tyvärr! Det värsta var när vi såg Fenixorden, boken är den klart bästa i serien men filmen var bara... tja, hyffsad. Samma sak som med filmen vi såg igår, visst var den bra, köttbullar är också gott, men det är fan inte oxfilé.

Böckerna om Harry Potter är bland det bästa jag läst i mitt liv, otroligt bra intriger, miljöer, handling och persongalleri. Filmerna är röriga, osammanhängande och tyvärr haltar skådespelandet ordentligt. I Halvblodsprinsen går Harry runt och ler fånigt i hela filmen, varför? När man läst ut en HP-bok så känner man sig både upprymd och tom, när man sett klart en film så känner man inget speciellt, kanske lite sugen på mat.

Det är ju ett bevisat faktum att böckerna alltid är bättre än filmen (exempel: Harry Potter, Narnia, Mitt livs chans, Jakten på röd oktober, När lammen tystnar, Trainspotting, War games osv (undantag: Sagan om ringen, Fight club)). Visst är filmerna bra, men jag tycker så hemskt synd om de personer som sammankopplar t.ex Harry Potter med filmerna och inte böckerna, de går miste om så otroligt mycket.

Läs svenska folk, läs!

Tummen upp!

Tummen ned!

VI HAR INGEN LOKAAAL!

Läser på aftonbladet att en skitunge tänt eld på en flickas hår. Förundersökningen vittnar om en längre tids trakasserier mot flickan, som inte känt sig trygg med pojken i skolan och heller inte känt stöd från skol­ledningen. Aftonbladets rubrik lyder: Tände eld på sin vän i kioskkön. Vän? Vadå vän? Är ni helt dumma i huvet på aftonbladet? Skärp er nu annars bojkottar jag igen.

Skitungens försvar: "han haft det tufft på sistone och behöver extra stöd: – Jag har koncentrationssvårigheter och blir rastlös. Rektorn säger att det saknas pengar till en lärarassistent."

Lärarassistent? Grabben behöver psykvård..

onsdag 26 januari 2011

En dag (One Day) av David Nicholls

Få böcker blev väl så upphaussade som förra året som En Dag av David Nicholls. I vanliga fall undviker jag böcker som andra säger att jag måste läsa, men efter att ha läst Nicholls tidigare verk så hade jag inget emot att följa med i hysterin.

Bokens undertitel är Tjugo år, två människor och det är precis vad boken handlar om. Vi får följa Emma och Dexter från den femtonde Juli 1988 och tjugo år framåt i tiden. Varje kapitel handlar om den femtonde Juli år för år, ett intressant och annorlunda sätt att bygga upp en bok. Men det fungerar alldeles utmärkt, handlingen tar ny fart varje kapitel, och mycket händer hela tiden.

När historien börjar har Emma och Dexter haft en natt ihop på Emmas studentrum, det är dagen efter studenten. Deras vägar skils åt under dagen men de träffas om och om igen under årens lopp. Emma har perfekta betyg men vet inte vad hon ska göra med sitt liv och hon börjar jobba på en snabbmatsrestaurang. Dexter med sina sämre betyg vet precis vad han ska göra. Han ger sig ut på en jordenruntresa och hamnar efter en del tillfälligheter och förvecklingar i tv-världen och gör snabbt karriär som programledare.

Båda två hamnar i förhållanden som tar slut och börjar om, arbeten växlar, kort sagt är det två olika liv vi följer, från ungdom till vuxen. Det är en berättelse om Englands nitto-tal och om att växa upp, det är en berättelse om kärlek, avundsjuka och missbruk. Men i synnerhet är det en berättelse om vänskap, en varm och äkta vänskap som ofta får ta stryk av fåfänga, dåligt självförtroende och missförstånd.

Detta finns få böcker som kan röra en så djupt, som gör att man känner sig helt tom när den är över. Den finns få böcker som man går och grubblar över i månader efter att man läst klart den och det finns få böcker som man slår upp och läser favoritavsnitten om och om igen. One Day är en sådan bok, läs den!

David Nicholls är född i England 1966. One Day är hans tredje roman, tidigare har han gett ut På vinst och förlust samt Mitt livs roll. Den förra har filmatiserats och samma sak väntar One Day, Anne Hathaway spelar Emma. När Nicholls inte skriver romaner jobbar han mycket med tv-manus och han är mannen bakom succén Kalla fötter.

Kör den här.

Öppet brev..

.. till dig kvinna i 40-årsåldern som var med sin dotter 13-15 på polisstationen igår vid 17-tiden.

Är man på en polissation den enda kvällen i veckan det är öppet och det är ca 40 minuter kvar av öppentiden samt att det sitter ett trettiotal personer och väntar på att söka pass gäller vissa förhållningsregler.

* Stå inte och piffa till frisyren på dig själv.
* Stå inte och piffa till din dotters frisyr.
* Kräv inte flertalet omtagningar av foto på dig själv.
* Kräv inte flertalet omtagningar av foto på din dotter.
* Stå inte och flamsa när ni ska skiva er namnteckning.
* Ha kortet redo för att betala, stå inte och gräv i portmonän i en halvminut.

Det tog en kvart för dessa människor att fixa ett pass. En kvart när det bara var 45 minuter kvar av öppentiden och det var gigantisk kö. Kan man vara mer ohyffsat och obrydd om andra människor? För mig tog det två minuter från att mitt nummer plingade fram tills dess jag var klar.

Jag lovade som sagt att inte gnälla och bråka i den här bloggen, men ibland kan man inte hålla sig.

tisdag 25 januari 2011

Rise against - Ny skiva - Ny Låt

Mars blir en jobbig månad, först ny skiva med Dropkick Murphys, sen ny skiva med Rise Against sen konsert med Rise Against på det då.

Precis som med DKM så släpper RA en liten teaser. Låten heter Help Is On The Way och handlar om New Orleans och katrinakatastrofen. Hela skivan heter Endgame och släpps 15 mars. Nya låten (med lyrics!) här under. Behöver jag säga att den är mycket mycket bra?


Rise Against

måndag 24 januari 2011

Botten är nådd

På allmän begäran, mitt partytrick ligga på botten, 3.6 meters djup. Väldigt fin kvalité på kameran måste jag säga.


Som ni förstår var vi på simhallen idag som vanligt. Djupvattensträning, grymt jobbigt idag, armarna värker och trumhinnorna vibrerar oroväckande långsamt. Imorgon kör vi ett pass till, pust. Som vanligt med blev även halv åtta hos mig halv åtta hos Effe och Mia. Samma sak imorgon.

Nu blir det brittiskt drama sen sömn.

Snart så smäller det.

Eller snart och snart, om 15 (16?) dagar smäller det. Effe och Isac Milano tour 2011. Vi anländer till Arlanda sent på torsdagskväll, tar varsin stor whiskey och lägger oss och sover i en låda. 06:40 på fredag flyger vi mot Milano, med ett två timmars vodkastopp i Riga.

Har bokat låda och parkering samt undersökt hur man får tag på ett pass. Löjligt att man behöver pass för att resa till Italien 2011, var det inte det som var grejjen med EU?

Har skrivit ut lite kartor och prickat ut ställen vi ska försöka kika på, bland annat en kyrka byggt av kranium. Har läst att man inte får ha på sig ekivota kläder i Milano, Effe försäkrade att han inte skulle ta med sig mankikin.

Zlatan är i strålande form och gör mål hela tiden, vore grymt kul att få se ett äkta Zlatan-mål när vi är där. Den mörka molnet på horisonten är att Milan spelar Champions league mot Tottenham några dagar efter vårat besök, han kan vilas.


---

Ser ni att jag även börjat twittra? Ni kan läsa mina ohyggligt intressanta twets här till vänster på sidan. Lär mest handla om kaffe.

---

På tal om fotboll fick Millwall däng borta mot Leicester i helgen, 2-4. Den här vann du Svennis, men kriget är inte över.

---

Äh, det är ju 17 dagar kvar..

Presenter - En genomgång

Nu är hela födesedagshelgen över och jag sitter och jäser med tonvis av tårta, kebab, oxfilé och smörgåstårta i magen. Motbjudande nu, men fruktansvärt gott då. Helgen var lysande. Effe och Mia på fredag, mamma och styvpappa på lördag, Bettinas släkt på söndag. Kvarvarande släkt ska jag fira med lite senare.

Men nu! Genomgång av presenter, det viktigaste när man fyller år.

* Kroppsvårdkit från svärmor dä. Rengöringskräm, raklödder, antirynkkräm, ögonkräm. Välbehövligt!
* En pälsmössa från Ben Sherman från Bettina. En helt fantastiskt varm och snygg mössa. Tyvärr är jag förbjuden att bära den offentligt, utan den är tänkt för fjällen i påsk. Men jag tänker ha den i smyg.
* Överlevnadslåda från Effe, Mia och Fredrik. Innehåller bland annat fiskedrag, luftfräschare, 5-56, listmassa, ciggaretter.
* Biljetter till RISE AGAINST från mamma, pappa, styvmamma, styvpappa, systrar och Bettina. Jösses vilken present! Det bästa bandet sen Dropkick Murphys. Ska dit med Bettina i Mars, så jävulskt kul! JA!
* En jacka från Stone Island från svärmor dy. Alltså, det är ingen liten present.. Stone jävla island.. Vågar dock inte ha på mig den i Milano :)
* En videokamera! Från hela Bettinas släkt. En Kodak Playsport HD1080. Som ni vet så gillar jag att filma, och det ska jag göra mer nu. Naturligtvis fungerar den som en kamera, 5 megapixlar. Stativ och fjärrkontroll medföljer, inga problem att fota sig själv i fortsättningen dårå. Och javisst, den fungerar under vattnet!
Den lila kameran i mitten hör inte hit, den råkade bara hamna där.

Mössan på.

Jackan på.

Tårtan Mia bakade, det var lika god som den såg ut!

Fotar under vattnet, hoho!

Testar kameran, notera fjärrkontrollen i handen.
Jag fyller inte alls jämnt, utan bara 31, ändå fick jag helt fantastiska presenter. Tack så mycket alla!