fredag 14 januari 2011

Huvudstäder och lite fotboll

Sundsvall vill marknadsföra sig som Norrlands huvudstad, något de kommit fram till genom att fråga ut 2500 Sundsvallsbor. Ja tacka för det, skulle man ha frågan 2500 Blattnickselebor om Blattnicksele skulle marknadsföra sig som norrlands huvudskad skulle nog resultatet blivit det samma. Om det nu finns 2500 Blattnickselebor, tvivlar på det. Men hur som helst, ansågs inte Sundsvall som norrlands huvudstad förut, det var väl inte mer än 10-15 år sedan Umeå började kalla sig för det? Gav Sundsvall bara upp då och tänkte "jahapp, det var det"?

Nu har ju Norrland ingen huvudstad så ingen stad kan faktiskt kalla sig för det, däremot så kan dom marknadsföra sig som det, och inget hindrar väl att två städer gör det?

Om Umeå eller Sundsvall ska anse sig vara huvudstad är svårt att klura ut. Umeå är ju helt klart störst, har ett universitet och ligger mitt i Norrland. Sundsvall däremot är en väldigt vacker stad, mycket handel och är duktiga på hockey. Svårt att avgöra. En sak som är säker är dock att Skellefteå tamefan inte är norrlands huvudstad, ful stad utan nånting roligt alls.

Kanske en klassisk stadskamp skulle avgöra frågan? Det vore ju riktigt roligt! Kändisar tävlade i olika grenar, 10000 personer från varje stad tävlar i skidåkning, vi-i-femman-cage-figher och allt möjligt. Naturligtvis skulle det sändas i TV, Staffan Ling och Kjell Lönnå kunde vara programledare, och om det blev oavgjort skulle det avgöras genom armbrytning mellan Staffan och Kjell, den matchen vinner Staffan lätt. Kom ihåg vart ni läste det först.

---

Ett skadedrabbat Millwall som gått som tåget sista tiden tar emot ett Ipswich som efter sjutton bedrövelser slog Arsenal med 1-0 i cupen i onsdags. Kan bli en riktigt fin match, läs gärna min rapport om saken här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar