torsdag 1 september 2011

Vad gör folk egentligen i hemmet? (gåtan har fått en lösning)

Läser en väldigt förvirrad artikel i Expressen om hemarbete. Har har lyckats uttyda att kvinnor i snitt gör 111 minuter hemarbete med par, medan männen gör i snitt 60 minuter hemarbete per dag.

Vi skjuter den något skeva arbetsfördelningen åt sidan ett tag (jag har förvisso många teorier varför det är så) och tittat istället på helheten. I en familj med en man och en kvinna så jobbas det alltså 171 minuter om dagen i hemmet. Nära på tre timmar. Om dagen.

Vad fariken sysslar folk med? Jag städar vår lägenhet kanske en gång i veckan, det tar en halvtimme. Vi lagar mat i kanske (MAX!!) 30 minuter per dag. Tvättar gör vi ca en gång i veckan, total arbetstid kan inte vara mer än en timme. Tillsammans kanske vi kommer upp i 40 minuter per dag. Vad gör ni hemma egentligen? Jag är förbluffad.

Edit:
Tydligen så finns det människor som i sina hem hyser nått form av väsen som kallas barn. Dessa barn tar enligt uppgift väldigt mycket tid att passa, mata och kontrollera, inte alls som till exempel katter som i det närmaste kan kallas självgående. Folk som har s.k barn hemma kallas i folkmun för föräldrar, och det är dessa föräldrar som drar upp snittet på hushållsarbetet.

Ett typiskt barn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar