tisdag 22 februari 2011

Pinsam tystnad

Ok, i isacs värld ingår även resten av världen, och det vore väl själva fan om jag inte gjorde någon liten notering om vad som händer där ute. Helt plötsligt har folk i nordafrika och arabvärlden fått nog av sina maktfullkomliga ledare. Good for them! Vi läser i tidningarna om dödsoffer hit och dit och man tänker, ojoj, där går det hett till. När vi var i italien så fanns Al-Jazeera(?) på hotellrummet och de visade en ihopklippt slinga om och om igen där man fick se ett militärfordon sikta in sig på ett gäng människor på en bro, ta sats och köra rakt över dem. Sedan blev det en hel del närbilden på offren. Man får ett annat perspektiv på saker när man får se sånt.

Det var alltså i Egypten, men nu har protesterna nått Libyen och tokfransen Khaddafi (han har ALLTID hetat så, varför börjar media kalla honom för Ghadaffi?). Det verkar följa samma mönster där som i Egypten och Tunisien, bara det att Khadaffi verkar grymt mycket elakare. Men det går nog bra till slut även där.

Khadaffi, eller är det Lionel Richie?
Detta leder mig in till rubriken. Sverige handlar hur mycket som helst med Libyen, och det behöver väl inte vara helt fel? Det måste väl vara lite bättre att leva under en diktator i ett land som köper in malm och virke och har lite skjuts i ekonomin än i under en diktator i ett land där det inte finns något alls? Nä, det där ger jag mig inte in på. Men är det verkligen är sån jättebra idé att sälja övervakningssystem till ett land som gillar att söka upp de stackare som försöker fly, fängsla dem, tortera dem och låta de försvinna? Sen att regeringen står bakom det hela kan väl inte vara helt kosher? Huuuuur som helst så är hela det här inlägget skrivet för att få visa ett roligt klipp.

Klippet här under är från SVT och det talas väldigt viktigt och vuxet om den ovan nämnda exporten, men det roliga är den pinsamma tystnaden som uppstår när Olov Fäst får slut på argument vid 2.07 och bara står och tuggar när han försöker hitta på något smart att säga. Skulle inte vilja vara i hans skor där.



Fast jag skulle aldrig hamna i hans skor hur som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar